Pat Symondsnak komoly múltja van a Forma-1-ben, dolgozott a Benettonnál, a Renault-nál és a Williamsnél, sőt részben hozzá kapcsolódik az F1 legsötétebb bundaügye is. A Szingapúrban történtek ellenére Symonds jelenleg a Forma-1 technikai igazgatója, ebbéli minőségében pedig izgalmas idei szezont vár.

“Nem számítottam arra, hogy ennyi évig fog tartani, amíg a riválisok utolérik a Mercedest. Szerencsére ez mostanra megtörtént” – mondta Symonds.

“Senkit sem lepett meg igazán, hogy hosszú időn át a Mercedesé volt a domináns motor. Nagyszerű infrastruktúrát építettek fel Brixworthben, ahol hihetetlen mennyiségű remek szakembert irányíthat Andy Cowell (motorfőnök).”

Symonds szerint még az idén is lépéselőnyben lehet a Mercedes, vagyis a szakember talán csak reménykedik abban, hogy a végéig szoros lehet a bajnokság.

“Ha valaki dominál az élen, akárki legyen is az, valószínűleg hamarabb megteheti, hogy átálljon a következő évi autó fejlesztésére. De az idén már nem lesz dominencia, jó csata lesz az élen.”

“Remélem, ez abban is megakadályozza majd a csapatokat, hogy hátradőljenek, és elkezdjenek a 2021-es autókra koncentrálni.”

“Noha a hasonló változások után általában szétszakad kicsit a mezőny, mielőtt újra összerázódik, remélem, hogy 2021-ben igazi kerék a kerék elleni csatákat látunk majd.”