Kimi Räikkönen 2009 végén elhagyta a Forma-1-et, a 2007-es bajnok két évig más kategóriákban próbálta ki magát, elsősorban a ralizásban. A finn 2010-ben és 2011-ben is indult a ralivébén (WRC) a Red Bull támogatásával, Citroënek volánjánál, ám nem volt túl sikeres, legjobb eredménye egy 5. hely volt, mindkét idényt a 10. helyen zárta.

A ralis kitérő után Räikkönen visszatért az F1-be, két évet a Lotusnál, ötöt a Ferrarinál töltött, majd tavalyra az Alfa Romeóhoz igazolt, ahol szerződése idén fut ki. Hogy a 40 éves pilóta marad-e tovább is, nem tudni, de az elég biztosnak tűnik, hogy a Forma-1-es versenyzés után szeretne visszatérni a ralihoz.

Räikkönen újra világbajnok lenne, de nem az F1-ben 1

2010-11-ben Räikkönen a ralivébén, sőt az amerikai NASCAR-ban is kipróbálta magát, de egyik kategóriában sem nyújtott kiemelkedőt

A Red Bull magazinja, a Red Bulletin arról kérdezte a Jégembert, hogy mit jelentene számára, ha a WRC-ben is győzni tudna:

„Többet jelentene számomra, mint a Forma-1-es bajnoki címem” – állította. „Ez (az F1-es és a WRC-s bajnoki cím megszerzése – a szerk.) még senkinek sem sikerült, amitől csak még izgalmasabb a dolog.”

Nem kizárt, hogy pár éven belül két volt F1-es finnek is lehet majd drukkolni a ralivébén, ugyanis a mercedeses Valtteri Bottas sem veti el, hogy később ott folytassa a pályafutását.

Ha addig nem tudunk várni, a napokban a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót lehet figyelni, aki a terepralik királyán, a Dakaron vesz részt a Toyota színeiben.