A Ferrarinál Charles Leclerc hosszú időre le van kötve, ám csapattársa, Sebastian Vettel szerződése 2020 végén lejár.

Az olasz csapat jövő májusra szeretne döntést hozni arról, maradnak-e a négyszeres világbajnokkal, vagy mást ültetnek a helyére, azonban arra nem érdemes számítani, hogy a versenyzői akadémiájuk tagja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick kapja Vettel ülését 2021-ben.

“Hogy jó jelölt lenne-e a Ferrari számára? Nagyon korai lenne ezt megtippelni” – nyilatkozta a csapatfőnök, Mattia Binotto az idén első, nem túl sikeres Forma-2-es évét záró kis Schumiról.

“Fontos lesz, hogy 2021-bn tapasztalt versenyzőink legyenek, mert az autók teljesen újak lesznek” – zárta ki a legenda fiának szerződtetését. “De biztos vagyok benne, hogy Forma-1-es pilótának jó lehet. Sokat várunk tőle a jövő évben.”

F1: A kis Schumacher nem lehet Vettel utódja 1

A kis Schumachernek sokat is kell nyújtania, ha 2021-ben szeretne az F1-bekerülni, ugyanis bár pillanatnyilag megvan a csúcskategóriás szerepléshez szükséges mennyiségű szuperlicencpontja, azok jelentős része elévül, így jövőre a Forma-2-es bajnokság élmezőnyében kell zárnia, hogy egyáltalán megkaphassa a Forma-1-es versenyengedélyt.

Schumacher idén egyetlen alkalommal állt dobogóra az F2-ben, a hungaroringi forduló sprintversenyét nyerte meg, a bajnokságot végül a 12. helyen zárta.