Még csak 22 éves, de már ötödik Forma-1-es idényét fejezi be a Red Bull-os Max Verstappen, aki a hibridkorszakban egyértelműen csak harmadik erőnek számító csapatával is hét futamgyőzelmet szedett össze 2016 óta.

A holland jelenleg a ferraris Charles Leclerc mögött 14 ponttal lemaradva áll a világbajnokság 3. helyén, a szezon végére még felkapaszkodhat a bajnokcsapat Mercedes versenyzői mögé.

A száguldó cirkuszból tavaly év végén kiszállt kétszeres világbajnok, Fernando Alonso nagy rajongója Verstappennek, a 38 éves pilóta a lehető legnagyobb dicséretet vette elő vele kapcsolatban, őt szereti leginkább nézni.

Alonso: Verstappennél nincs jobb most 1

“A Forma-1-ben nincs legjobb versenyző” – jelentette ki az olasz Formula Passionnek. “Minden tényezőt nem lehet kielemezni, de pár éven belül kiderül, ki a legjobb. Ma Max Verstappennek szorítok, mert mindig támadó üzemmódban van, ami jó a nézők szempontjából” – mondta az egykori Minardi-, Renault-, McLaren- és Ferrari-versenyző.

Míg Verstappen reményei szerint 2020-ban végre a bajnoki címért küzdhet majd a Red Bull-Hondával, Alonso az F1-en kívül keresi a sikereket: januárban a szaúd-arábiai Dakar-ralin indul a Toyota színeiben, míg májusban minden bizonnyal harmadszorra is nekifut majd az Indy 500-nak, bár az még kérdés, hogy a McLaren vagy az Andretti Autosport pilótájaként.