A Ferrari 2019-re az F1-ben az előző évben az Alfa Romeo Saubernél bemutatkozott neveltjét, Charles Leclerc-t ültette, aki az elvárásokat messze felülmúlva teljesített.

A 22 éves monacói “csak” két futamot nyert, azaz ezen a téren nem sokkal jár a Szingapúrban győzni tudó Sebastian Vettel előtt, ám az időmérőkön tarolt, mindenki másnál többször indulhatott a pole-ból: hatot saját erőből szerzett, a hetediket Max Verstappentől örökölte – a bajnokcsapat Mercedes pilótái ketten együtt hoztak nyolc első rajtkockát.

Vettel ugyan biztosan nem örül, hogy a fejére nőtt az ifjonc, de a négyszeres világbajnok nagyvonalúan arról beszélt nemrég, hogy Leclerc kvalifikációs teljesítménye előtt kalapot kell emelni:

“Először is: Charles nagyon jó munkát végzett az időmérőkön. Azt hiszem, erről nem esik elég szó, pedig elismerést érdemelne” – mondta.

“Nekem talán nem jöttek úgy össze a dolgok, ahogy szerettem volna, itt-ott ilyen-olyan okokból elment az időmérőm, de úgy összességében sem lehetek elégedett a kvalifikációimmal idén” – tért át önmagára.

Vettel a 2019-es idényben két pole-t csípett meg, az elsőt Kanadában, a másodikat Japánban.