A Ferrari 2019-re pilótát cserélt, a csapat eddigi utolsó bajnokát, Kimi Räikkönent elbúcsúztatták, helyére a 2018-ban az AlfaRomeo Saubernél bemutatkozott neveltjük, Charles Leclerc került.

A fiatal monacóinak az idei évre a tanulást, tapasztalatgyűjtést tűzte ki célul a csapatfőnök, Mattia Binotto, de a pilóta ennél jóval többet ért el, számos alkalommal a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel előtt végzett, hat pole-t és két futamgyőzelmet szerzett – az utóbbi kis szerencsével még több is lehetett volna.

Leclerc két futammal a szezon vége előtt 249 ponttal a világbajnokság 3. helyén áll. A mercedeses Valtteri Bottast már nem foghatja be, de a Red Bull-os Max Verstappen (235 pont) és saját csapattársa, Vettel (230 pont) még veszélyt jelent rá. A cél mostantól az lesz, hogy megőrizze a dobogós pozíciót.

F1: “Őrületes” célt tűzött ki Leclerc 1

“Azt hiszem, még az első négy-öt futam után sem képzeltem, hogy itt állok majd az idénynek ezen a pontján. Keményen dolgoztam a szezon elején, főleg az időmérőkön, változtattam bizonyos dolgokon, aztán Franciaországtól jobban is ment minden. Nagyon elégedett vagyok az évemmel. Az eredményeket illetően nem voltak elvárásaim, de fejlődni akartam, és ebben a tekintetben elégedett is lehetek” – mondta.

“A 3. hely nem a díjkiosztó gála miatt érdekel, és nem is azért, hogy házon belül átvegyem a vezető szerepet. De természetesen őrületes lenne a Forma-1-es világbajnokság 3. helyén zárni. Tavaly a 13. helyért küzdöttem, nem hittem volna, hogy idén dobogós helyért leszek versenyben. Szóval csak úgy, személyes eredményként csodálatos lenne, nagyon örülnék neki. Elsősorban magam miatt szeretném ezt” – magyarázta a 22 éves versenyző.