Lewis Hamilton volt a pénteki nap leggyorsabbja a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon. A Mercedes britje azonban nem érezte jól magát az első szabadedzés után: az autóból kiszállva fejfájásra panaszkodott, és a világ leghepehupásabb versenypályájának hívta a Hermann Tilke által tervezett austini létesítményt.

A fedélzeti kamerák felvételei egyébként Hamilton állításait támasztották alá, a Forma-1 tévéközvetítéseit összeállító stáb pedig külön elemzést szentelt a jelenségnek a második szabadedzés kezdete előtt. “A huplik néhány helyen hozzátartoznak a pálya karakterisztikájához, jellegzetességévé válhatnak az adott helyszínnek. Szóval nem vagyok a rajongója a teljesen sima aszfaltú pályáknak.”

“De ez volt a leghepehupásabb pálya, amin eddig jártam. Nagyon fájt a fejem emiatt” – tette hozzá a brit. “A gond az, hogy nincs nagy rugózása az autóknak. A fenekünk a földet súrolja, és a csigolyáink nyelik el az összes erőhatást, ami borzalmas.”

“Le kellett feküdnöm az első szabadedzés után, nem éreztem jól magam” – mondta a még ötszörös világbajnok pilóta, hozzátéve, hogy a két gyakorlás között úgy állították át az autót, hogy ezen a problémán is enyhítsenek.

F1: Fáj Hamilton feje a hepehupás pályától 1

Sokat küzdött még az egyenetlenséggel Charles Leclerc is. A Ferrari versenyzőjének az első edzésen a gázpedállal akadtak problémái – mint utólag kiderült, ezt is a hepehupás út okozta. A második 90 percben már a váltóval szenvedett, a monacóinak új váltási pontokat kellett találni, ugyanis az érzékeny sebességváltó gyakran nem megfelelően működött az apró ütések miatt.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!