A Kimi Räikkönen helyére beültetett Charles Leclerc 2019-ben a várakozásokat felülmúlóan szerepelt, a fiatal monacói mindössze második F1-es évében jó néhányszor megizzasztotta, túlszárnyalta négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt.

Szingapúr óta ugyanakkor a német magára talált, míg Leclerc-nek ilyen-olyan okokból nem mennek annyira jól a dolgai, vasárnap, Mexikóban például hiába rajtolt a Max Verstappentől megörökölt pole-ból, a csapat stratégiáját elfogadva a kelleténél korábban állt ki kereket cserélni, és végül csak a 4. lett.

“Talán határozottabbnak kell lennem a stratégiákat illetően. Ezen a téren még nem vagyok Vettel szintjén” – mondta az olasz Corriere dello Sportnak a futamot követően.

Sokan úgy gondolják, hogy az ilyen és más hibák ellenére is Leclerc-t kellene a Ferrari első számú pilótájává tenni, de a Forma-1 korábbi ura, a Vettellel jó viszonyt ápoló Bernie Ecclestone nem tartozik közéjük.

“Jó a srác, de egyelőre túl sokat hibázik, ahogy Verstappen is tette a pályafutása elején. A világbajnoki címért csak hideg fejjel lehet küzdeni, ahogy a barátom, Sebastian. Rendben, volt pár nehéz futama, de szerencsére összeszedte magát” – nyilatkozta a svájci Blicknek.

F1: “Leclerc túl sokat hibázik” 1

Annak ellenére, hogy Leclerc-t illetően vannak még kétségei, egy dologban így is biztos az angol matuzsálem: “A Ferrarinak lesz a legerősebb párosa 2020-ban.”

A Ferrarinál 2019 elején Vettelt nevezték meg első számúként, nagy kérdés, hogy a jövő évre milyen sorrendet állítanak fel, már ha egyáltalán lesz valamilyen leosztás. Pár napja megkérdezték Leclerc-t, hogy ő számít-e arra, hogy a jövő évben ő lesz a kiemelt, de a monacói annyit reagált csak, hogy véleménye szerint ő megmutatta idén, mire képes, a többi már a csapat döntésén múlik.