A Ferrari 2019-re pilótát cserélt, Sebastian Vettel mellé a veterán Kimi Räikkönen után az F1-ben mindössze második évét kezdő Charles Leclerc került.

A csapatfőnök, Mattia Binotto a szezon előtt kijelentette, hogy véleményes esetekben a négyszeres világbajnok Vettelé lesz az elsőbbség, míg a monacói ifjonctól a tanulást várják idén.

A 22 éves versenyző azonban a vártnál jóval hamarabb magára talált, műszaki hiba híján már a harmadik futamot, a Bahreini Nagydíjat is megnyerhette volna, majd míg Vettel küszködött a nyár folyamán és kora ősszel, Leclerc megszerezte a csapat első idei győzelmét Belgiumban, Monzában, a hazai pályán duplázott, ráadásul 2019-ben eddig övé a legtöbb pole, szám szerint hat.

Leclerc: A csapat majd eldönti, ki az első számú 1

Leclerc négy fordulóval a vége előtt 223 pontjával a 3. a bajnokságban a Mercedes párosa mögött, Vettel 11 pont hátránnyal – a Red Bull-os Max Verstappennel pontegyenlőségben, de a versenyeredmények miatt a holland mögött – az 5.

Sokan már nyár óta mondogatják vagy egyenesen követelik, hogy a Ferrari Leclerc-t nevezze ki első számú pilótájává – a Mexikói Nagydíj előtt megkérdezték a monacóit, hogy számít-e erre 2020-ban.

“Ezt a csapattól kellene megkérdezni” – mondta.

“Értettem a csapat szereposztást illető álláspontját az idény elején, azóta pedig azt is megmutattam, én mire vagyok képes. Most már a Ferrarin és Mattia Binottón múlik, hogyan tovább” – szögezte le.