Miután a Renault nem hosszabbított szerződést Nico Hülkenberggel, 2020-pedig már csak a Red Bull Racingél, az Alfa Romeónál és a Williamsnél van egy-egy szabad hely – ráadásul mindhárom ülésre van házon belüli jelölt –, egyre valószínűbb, hogy a német 2019 végén kipottyan a Forma-1-ből.

A Force Indiánál Hülkenberggel három közös szezont eltöltő Sergio Perez – aki a mára Racing Pointként működő alakulatnál egészen 2022-ig szóló szerződéssel rendelkezik – szerint az F1 igazságtalanságát mutatná, ha volt csapattársa kiesne.

“Nagyon sajnálnám, mert azt bizonyítaná, hogy milyen szomorú állapotban van az F1, hogy végső soron nem a tehetség és az eredmények számítanak a sportágban. Nagyon sok más tényező játszik szerepet, politika, olyasmik, amire a versenyzőnek nincs befolyása. Úgy lenne jó, ha az ő döntése lehetne, akarja-e folytatni vagy sem” – magyarázta Perez.

“Tudjuk, milyen szintet képvisel Nico. Rajta kellene múlnia, hogy marad-e, mert a legjobbak közé tartozik” – ismételte meg.

A Japán Nagydíjról való kizárások után Hülkenberg pontegyenlőségben (34-34) áll a 11. helyen csapattársával, Daniel Ricciardóval a bajnokságban.

A német helyére 2020-ban a Mercedes francia neveltjét, az idei évet a kispadon töltő Esteban Ocont ülteti a Renault, a csapatnál ugyanakkor felvetették, hogy ha nem talál jobb lehetőséget, Hülkenberget esetleg tesztpilótaként alkalmaznák.