Bár az utcai pályás tervek elbuktak, a Forma-1 vezetése nem mondott le róla, hogy a floridai Miamiban rendezzenek második USA-beli versenyt, ehhez partnerként a Hard Rock stadion főnöke jelentkezett be tavasszal.

A tárgyalások olyan jól haladtak, hogy mostanra meg is született a megegyezés.

“Örömmel jelentjük be, hogy a Hard Rock Stadium és a Forma-1 elvi megegyezésre jutott az első miami nagydíj rendezéséről” – közölte Tom Garfinkel, Hard Rock Stadium és a Miami Dolphins amerikaifoci-csapat CEO-ja.

Azért most sem fenékig tejfel minden, a The Miami Herald tudósítása szerint a stadionnak otthont adó Miami Gardens polgármestere, Olivier Gilbert és megye illetékes vezetője is ellenzi a Forma-1-es futam rendezését. Erre is utalt az F1 versenyszervezésért is felelős fejese, Sean Bratches a közleményben, amikor kiemelte, hogy nem fogják zavarni a környékbelieket:

“A futam stadionban való rendezésének köszönhetően korlátozott munkákra lesz csak szükség a városi közutakon, a verseny előkészítése így igen kis zavart okoz csak a helyi lakosok és üzletek életében” – ígérte Bratches.