Nemrégiben Ross Brawn, a Forma-1 sportszakmai vezetője panaszkodott arról, hogy a csapatok túlságosan sokat panaszkodnak a 2021-es szabálymódosítási csomag miatt. A szakembernek nem csak az istállók miatt fájhat a feje, hanem a gumibeszállító Pirelli miatt is, akiknek szintén sikerült elérniük, hogy egy jelentősnek mondható változtatás még ne lépjen érvénybe 2021-től.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis szerette volna betiltani a gumimelegítő paplanok használatát az új, 18 colos kerekek bevezetésével párhuzamosan. Az olasz gumicég azonban ragaszkodott a paplanokhoz, arra hivatkozva, hogy ez segít nekik az átállásban.

A Pirelli kívánsága teljesült, de a döntéshozók nem tettek le arról, hogy 2021-ben, akár a szezon közben is eltüntessék a bokszutcából a paplanokat. “Nagy változások lesznek 2021-ben. Új autók, új aerocsomagok jönnek, új gumikkal és méretekkel” – mondta Mario Isola, a Pirelli motorsportrészlegének vezetője.

“Az a terv, hogy átállunk és eltüntetjük a paplanokat, de egy bizonyos idő alatt. Szóval 2021-ben még megtartjuk a melegítőket, hogy legyen egy viszonyítási pontunk, majd lépésről lépésre haladunk abba az irányba, amikor már nem kell” – tette hozzá.

A Pirelli felvetését egyébként a csapatok egyöntetűen támogatták, ellenvetés nem volt Isola beszámolója szerint.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!