Max Verstappen 2020-ra szóló opciója a nyári jó eredményeknek köszönhetően élesedett a Red Bullnál, de világosnak tűnik, hogy a 22 éves pilóta nem fog maradni, ha nem jön drasztikus javulás a csapatnál jövőre.

Verstappent leginkább a Mercedesnél lehet elképzelni, Toto Wolff már az F1 előtt kinézte a tehetséget, csak nem tudott neki helyet biztosítani, ráadásul a Merci-főnök jó barátságot ápol a pilóta édesapjával, Josszal is.

A holland túraautós veterán, Tom Coronel ugyanakkor szívesebben látná Verstappent a Ferrarinál, méghozzá a lehető leghamarabb:

”Max egyszerűen nem tudta tartani a lépést (Szocsiban), mert a Mercedes és a Ferrari sokkal gyorsabb. Verstappen most a senki földjén versenyez, ez pedig nem jó. Max egyetlen dolgot akar: világbajnok lenni. Biztosan szívesen ülne most a Ferrariban, de a Red Bullt választotta” – idézte a De Telegraaf.

“Az ember dönt, aztán azt kell viselnie. Persze mindig van kiút, bár a Red Bull sem akarná elveszíteni. Viszont ha a versenyző távozni akar, nem sokat lehet tenni. Verstappen most kénytelen várni, de versenyzőként én mindent megtennék, hogy a Ferrarihoz mehessek” – magyarázta.

A Ferrarinál a fiatal tehetség, Charles Leclerc 2022-ig van lekötve, Sebastian Vettel szerződése viszont a jövő év végén kifut. Ha Verstappen a Scuderiához menne, a saját nevelésű sztárral kellene megküzdenie, de nemrég azt mondta, nem lenne gondja ezzel, más kérdés, hogy Maranellóban nem terveznek ilyen felállást.