A tavaszi-nyári bizonytalanságnak ugyan már vége, Max Verstappen 2020-ra is marad a Red Bullnál, de 2021-re szabad a holland, a pilótapiac pedig nyitott, hiszen a ferraris Charles Leclerc-en kívül az élcsapatok minden versenyzőjének kifut a szerződése a jövő év végén.

Ha távozik a Red Bulltól, Verstappen legvalószínűbben a Mercedeshez mehet, a főnök, Toto Wolff az F1-be kerülése előtt is figyelte már a hollandot, ráadásul apjával, Jos Verstappennel is baráti viszonyban van, de sokan örömmel látnának egy Verstappen-Leclerc párost a Ferrarinál.

Úgy tűnik, erre nem érdemes várni, a Scuderia csapatfőnöke, Mattia Binotto ugyanis gyakorlatilag kizárta, hogy a két ifjú titánt egyszerre alkalmazzák.

“Én abban az időben nőttem fel a Ferrarinál, amikor Michael Schumacher mellett Rubens Barrichello, majd Felipe Massa dolgozott. Szerintem legyen egy nagyszerű első számú pilótánk és egy másik versenyzőnk, aki képes futamot nyerni és hozni a pontokat. Valahogy úgy, mint Hamilton és Bottas. Két olyan pilóta, mint Max és Charles problémákat okozna a csapatvezetés számára” – mondta az olasz a La Gazzetta dello Sportnak.