Kimi Räikkönen a 2019-es szezon első felében kihozta a maximumot az Alfa Romeóból, a 2007-es világbajnok a Magyar Nagydíjig 31 pontot gyűjtött, míg újonc csapattársa, Antonio Giovinazzi mindössze egyetlenegyet, ám a nyári szünet óta nem mennek jól a veterán dolgai.

Míg Giovinazzi Spában is csak az utolsó pillanatban pottyant ki a top10-ből a saját hibája miatt, Monzában, Szingapúrban pedig pontot szerzett, Räikkönen Belgium óta mindhárom hétvégén nullázott. Belgiumban a rajtnál ment neki Max Vestappen, az Olasz Nagydíjon formán kívül volt, a versenyen ráadásul időbüntetést is kapott, a múlt vasárnapi futamon pedig ő fordult rá az ellene sikeres előzési manővert végrehajtó Danyiil Kvjat Toro Rossójára, kiesett.

Oroszországban jön a szépítési lehetőség, a veterán reméli, hogy most tiszta hétvégéje lesz.

“Szocsira is ugyanaz a terv, mint eddig: tiszta hétvége kell, hogy megmutathassuk, mit tud az autónk, nem keveredhetünk bajba. Az elmúlt években nem voltam túl szerencsés Oroszországban, de remélhetőleg idén fordítani tudok” – mondta, kicsit eltúlozva a dolgokat, hiszen 2016-ban és 2017-ben is a 3. helyen zárt az Orosz Nagydíjon.

A szocsi beharangozóban az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur is utalt rá, hogy újra pontokat vár Räikkönentől:

“Az elmúlt pár futamon, néha nehéz körülmények között sikerült pontot szereznünk, ami jó, de sokkal többet is szerezhettünk volna. Az autónk javul, láthattuk, hogy képesek vagyunk a középmezőny elejében küzdeni, a cél pedig az, hogy minden egyes fordulóban ezt is tegyük. Szocsi újabb lehetőséget ad, hogy mindkét autóval pontokat hozzunk, de ehhez jó hétvége kell, amikor a csapat minden tagja teljesít.”