A Forma-1-ben tavaly bemutatkozott, idén már a Ferrarinál versenyző, a Belga és az Olasz Nagydíjon a csapat idei és saját pályafutása első két győzelmét megszerző Charles Leclerc csillaga egyértelműen felfelé ível, a spái és monzai eredmények után a Scuderia két korábbi kulcsembere, a ma az F1 sportszakmai vezetőjeként dolgozó Ross Brawn és a volt csapatfőnök, a ma az FIA elnöki posztját betöltő Jean Todt is Michael Schumacherhez hasonlította őt.

A monacóinak természetesen hízelgő, hogy máris ilyen nevek emlegetik őt együtt a hétszeres világbajnok legendával, de alapvetően nem örül ennek.

“Mindig jólesik ilyesmiket hallani, de csak 21 éves vagyok, Michaelhez képest semmit sem bizonyítottam még. Egyelőre nagyon korai még ilyeneket mondani. Építem a pályafutásomat, igyekszem a lehető legjobb karriert befutni majd, és bár megtisztelő, hogy ilyen nevek dicsértek, szerintem nagyon messze vagyok még ettől” – idézte a RacFans.net Leclerc-t.

Schumacher 1996-ban kétszeres világbajnokként került az akkor évek óta versenyképtelen Ferrarihoz, első maranellói idényében négy pole-t és három futamgyőzelmet szerzett. Leclerc idén öt pole-t és két győzelmet hozott eddig, bár Bahreinben, Ausztriában és Szingapúrban is közel járt a sikerhez.