Charles Leclerc a lehetőségek maximális kihasználásával a Belga és az Olasz Nagydíjon is megszerezte a pole-t és a futamgyőzelmet, ám Szingapúrban hiába húzta be sorozatban harmadik időmérős elsőségét, a futamon odalett a vezető pozíciója, amikor a Ferrari a 3. helyen haladó Sebastian Vettelt hívta ki előbb kereket cserélni, amivel a német a monació csapattársa elé került, majd megnyerte a versenyt.

Leclerc a verseny alatt a csapatrádión többször is egyértelművé tette elégedetlenségét, ugyanakkor a futam után azt mondta, hogy bár lesznek kérdései a stratégiát illetően, elfogadja, sőt örül a kettős győzelemnek.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff a Szingapúri Nagydíj után arról beszélt, hogy a Ferrarinál a náluk már korábban látott versenyzői rivalizálást látja kialakulni:

“Azt hiszem, ha két alfa küzd a pozíciókért, abban ott az ellentét lehetősége, eldurvulhatnak a dolgok a csapatnál. Nálunk is megvolt ez, de mára nagyon tiszta irányelveink vannak” – mondta az osztrák.

“Pozitívum viszont, hogy így ők egymástól vesznek el pontokat, ami nekünk jó, mondjuk jelenleg nem akarok még a pontokkal foglalkozni. A lényeg, hogy a saját csomagunkból kihozzuk a maximumot, mindent a lehető legjobban csináljunk, Szingapúrban viszont nem sikerült ez” – tette hozzá.

A mercedeses belharc egyik főszereplője, a 2016-os világbajnok Nico Rosberg is elmondta véleményét a Szingapúri Nagydíj után, a német úgy véli, Leclerc jól tette, hogy nem hagyta szó nélkül a számára előnytelen boksztaktikát:

“Azt hiszem, Leclerc nagyon okosan viselkedett a futam után, vékony a határ. Az egyik lehetőség dolog nyilvánosan kiborulni, panaszkodni, de nem ez a jó megoldás, én is megéltem olyan helyzeteket, amikor ez hiba volt. Persze az is hiba, ha kifelé nem mutat semmit az ember, azért meg kell húzni a határokat, mert különben simán átgyalogol a csapat az emberen. Szerintem sikerült megtalálnia az egyensúlyt.”

“A futam alatt többször is megkérdőjelezte a csapat döntését, de utána nem beszélt már erről, csak gratulált és örült a sikernek, a kettős győzelemnek. De a színfalak mögött biztosan lesz tűzijáték.”