Charles Leclerc a Szingapúri Nagydíj időmérőjén megszerezte sorozatban harmadik pole-pozícióját, és úgy tűnt, a zsinórban harmadik győzelem is meglehet majd neki, ám a Ferrari a verseny alatt az akkor a 3. helyen haladó Sebastian Vettelt hívta ki előbb kereket cserélni, az addig vezető monacói a saját kiállása után a német mögé, a 2. helyre került.

Leclerc a rádión nem rejtette véka alá az elégedetlenségét, egészen az utolsó körökig újra és újra előhozta a dolgot, mint utólag kiderült, a csapat is rontott a helyzeten azzal, hogy eleinte pozíciócserével hitegették az ifjoncot.

“Volt egy alkalom, amikor a rádiózás egy kis reményt adott, hogy visszakaphatom a kerékcsere előtti pozíciót. De végül nem történt meg. De oké, így is 1-2-t hozott a csapat” – mondta.

Leclerc szempontjából érthető a csalódottság, de a Ferrari a csapat szempontjából jó döntést hozott, a 2017-es Magyar Nagydíj óta első kettős győzelmüket érték el, ráadásul a Scuderia lett az első csapat a Szingapúri Nagydíj 12 éves történetében, amely az első két helyen zárt a futamon.

A szingapúri végeredménynek köszönhetően Vettel behúzta idei első vitathatatlan győzelmét, Leclerc pontegyenlőségben (200-200), de a több dobogós helyezésnek köszönhetően a bajnokságban átvette a 3. helyet a Red Bull-os Max Verstappentől, míg a német 194 ponttal áll az 5. helyen.