Noha a Q1-ben még a leggyorsabb volt Valtteri Bottas, végül az ötödik helyre kvalifikált a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén, míg csapattársa, Lewis Hamilton a második helyről rajtolhat, a pole-pozíciós Charles Leclerc mellől.

A Mercedes finn versenyzője a leintés után elárulta, hogy a hajrában pont Hamilton volt az, aki bekavart neki azzal, hogy pillanatokkal azt megelőzően, hogy mindketten megkezdték volna a gyors körüket, megelőzte – ekkor még nagyjából 40 másodperc volt hátra az időből.

„Nem tudom, mit csinál Lewis… Csak le akartam maradni az előttem lévő autótól” – fakadt ki a rádión még akkor Bottas. Kiderült, hogy Hamilton nem kapott arra vonatkozó utasítást, hogy előzze meg csapattársát.

Hamilton annyit nyilatkozott csupán, hogy az első köre eléggé felemásra sikeredett a Q3-ban, ezért arra koncentrált, hogy nagyon jól sikerüljön a finálé számára. „Egy másodperces hátrányban nyilván elég komoly ugrásnak látszott, hogy ennyire fel tudtunk zárkózni. Fél másodpercet tudtam javítani a végén, tiszta menet volt. De az első szektorban ott maradt két tized, ott ment el a pole” – mondta.