Csütörtökön Szingapúrban bejelentette a Haas, hogy a 2020-as Forma-1-es szezonnak is a Kevin Magnussen-Romain Grosjean párossal vágnak neki. Habár sokáig úgy nézett ki, hogy a francia helyét a Renault-tól kiszoruló Nico Hülkenberg foglalhatja el, Günther Steiner csapatfőnök végül a balhés pilótának szavazott bizalmat, sokakat meglepve ezzel.

A 2009 óta kisebb-nagyobb kihagyásokkal a mezőnyt erősítő Grosjean az évek során háromszoros apuka lett. Ahogy szorult körülötte a hurok, sokat gondolkodott azon, mitévő legyen. Tervben volt a DTM és a Forma-E is, de végül 6 éves kisfia, Sacha meggyőzte a maradásról.

“Fejben akkor rendeződtek a dolgok, amikor az autóban beszélgettem a hat éves kisfiammal” – árulta el a francia. “Éppen mentünk valahova, amikor azt mondta:

Apa, látni akarlak még a Forma-1-ben, nem láttam még egyetlen versenyt sem.

Ötéves korában egyszer eljött velem egy forgatási napra” – mesélt kisfia F1-es élményéről Grosjean.

“Ez az apróság kellett ahhoz, hogy eldöntsem, tovább akarok maradni” – tette hozzá. A Haasszal jövőre az ötödik szezonját kezdő pilóta elismerte, hogy tárgyalt más versenysorozatok csapataival is. Főleg a Német Túraautó-bajnokságot emelte ki mint B-tervet.

“A 2006-os Forma-3-as szezonom óta mindig szenvedéllyel tekintek a DTM-re. Egy nagyszerű bajnokságról van szó, jól néznek ki az autók is. A DTM-et és a Forma-E-t kombinálva szép versenyszezont lehetne futni” – mondta el a francia.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!