Miután három hete kiderült, hogy a Renault a várakozásoknak megfelelően az év végén elbúcsúztatja Nico Hülkenberget a Mercedes fiatal francia neveltje, Esteban Ocon kedvéért, az F1-es sajtó, de még a szakma túlnyomó része is biztosra vette, hogy a német jövőre a Haashoz megy a már két éve küszködő Romain Grosjean helyére.

Nagy volt a meglepetés csütörtökön, amikor az amerikai alakulat bejelentette, hogy jövőre is marad az idei felállás, Hlkenbergnek pedig konkrét ajánlatot sem tettek.

“Pár napja még azt a hírt hallottam, hogy Grosjean a Forma-E-be megy. Azt hittem, távozni fog a Forma-1-ből, főleg, hogy elég hullámzó volt az elmúlt két szezonja. Talán itt lett volna az ideje valami másba kezdeni. Szóval kicsit meglepett a dolog, bár nem túlságosan. Ha az embernek lehetősége van a Forma-1-ben maradni, mindig az a jobb választás” – mondta Hülkenberg jelenlegi csapattársa, a renault-s Daniel Ricciardo.

F1: Senki sem érti, miért maradt Grosjean 1

Hülkenbergnek a haasos lehetőség bezárulásával nem sok opciója maradt, az Alfa Romeónál kopogtathat, vagy reménykedhet abban, hogy a Red Bull saját nevelései (Alexander Albon, Pierre Gasly, Danyiil Kvjat) helyett külső pilótát választ Max Verstappen mellé. Utóbbira nagyon kicsi az esély…

“Nem értem, miért tartották meg Grosjeant” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a brit Sky Sportnsak Szingapúrban. “De ők így döntöttek – ők ismerik az adatokat, ők rendelkeznek az összes infóval. Mindenesetre kívülről nézve igen érdekes választás.”

“Nico egy minőségi versenyző, F1-es ülést érdemel. Furcsa, hogy a partvonalon találhatja magát” – folytatta, áttérve a németre. “De ami a Red Bullt illeti, nekünk megvannak a magunk fiatal tehetségeink, nem kell kívül keresgélnünk, szóval nehéz elképzelni, hogy Nico szerepet játszik a jövő évet illető terveinkben.”

F1: Senki sem érti, miért maradt Grosjean 2