Még csak mért kört sem teljesített a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzésén a Red Bull-os Max Verstappen, miután a Q1 végén váratlanul elment az erő az autójából. Igaz, a technikai malőr érdemben nem befolyásolta a holland vasárnapi rajtpozícióját, mert az már a hétvége elején biztos volt, hogy motorcsere miatt mindenképpen csak a mezőny végéről indulhat.

„Ki akartunk jönni, hogy teljesítsünk legalább egy gyorskört, de sajnos nem sikerült. Erőt veszítettem, ezért fel kellett adnom a körömet. Maga a probléma nem ugyanaz, mint volt Spában, de az eredmény ugyanaz” – mesélte Verstappen, hogy miképpen ütött be a krach. „Ennek a versenyen nem kellene megtörténnie, így más beállításokkal fogunk menni a versenyen, ami a motorerőt illeti. Biztos vagyok benne, hogy holnap minden rendben lesz.”

„Magabiztos vagyok, próbálunk a lehető legtöbbet javítani, de ez azon is múlik majd, mennyire gyorsan tudok átjönni a mezőny sűrűjén. Nagyon sok autó versenyképes itt, így nehezebb lesz a dolgom, mint a többi pályán, ahol nagyobbak a különbségek. Ennek ellenére a célom az, hogy a legjobb öt között zárjak” – mondta a verseny kapcsán az összetett tabella harmadik helyén álló pilóta.

Csapattársa, Alexander Albon a nyolcadik helyre kvalifikált, miután ő is áldozatává vált a Q3 végén látott tömegszerencsétlenkedésnek.