A ferraris Charles Leclerc elsőségét hozta a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérő edzése, a fiatal monacói óriási különbséggel zárt csapattársa, Sebastian Vettel, valamint a mercedeses Lewis Hamilton előtt. Az első három helyezettel a korábbi Forma-1-es és jelenlegi DTM-pilóta, a szakértőként is tevékenykedő Timo Glock készített interjút.

Charles Leclerc, Ferrari (1.): „Összességében remek volt. Az első szektor nyilván nem úgy is sikerült, mint akartam, főleg az első kanyarban: nagyon lassan kellett ott befordulnom, mert óriási forgalom volt előttem. Akkor egy kicsit küszködtem, de a második kanyartól már erősek voltunk – és ez lenyűgöző érzés. Arra kértem a csapatomat, hogy ne törődjenek a szélárnyékkal, mert már kezdett kicsit zavaros lenni az egész. Így inkább a gumikat készítettem fel, és ez kifizetődőnek bizonyult, így nagyon elégedett vagyok. Tegnap kicsit szenvedtünk a hosszabb etapokon, azaz van még mit csiszolni, de a mai tempót elnézve biztos vagyok benne, hogy erősek leszünk.”

Sebastian Vettel, Ferrari (2.): „Jó, hogy végül bebiztosítottuk az első sort. A pole-ért vívott csatában nem jött jól nekem, hogy forgalomba kerültem. De nem akarok kifogásokat keresni, már a holnapi versenyre koncentrálok. Az autónak jobbnak kell lennie, hiszen ma is jobb volt, és elvileg a hőmérsékletek is csökkenni fognak.”

Lewis Hamilton, Mercedes (3.): „Számomra tragédia a harmadik hely. Fáj, mert tudom, mennyire keményen dolgoztak az emberek az autómon, igaz, éppen emiatt tudtam, hogy kemény kihívással nézek szembe. A srácok hibátlanul dolgoztak, mindig 110%-ot adnak bele, így hálás vagyok nekik, amit egy jó időmérővel akartam kifejezni. De már azért is hálás lehetek, hogy egyáltalán itt vagyok. A Ferrari remek munkát végzett, kiváltképpen Charles, de remélem, hogy holnap harcra tudjuk kényszeríteni őket.”

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!