A nyári szünet egyik legnagyobb durranása volt Alexander Albon és Pierre Gasly helycseréje. A brit-thai tizenharmadik Forma-1-es versenyén, vagyis a Belga Nagydíjon már a Red Bull színeiben áll rajthoz, míg a francia kénytelen volt visszatérni a Toro Rossóhoz.

Az Ardennekben megrendezett kvalifikáción Albon a 14., Gasly a 16. helyen végzett, de az eredményeknek ezúttal nem volt igazán jelentőségük, mivel motorcsere miatt mindketten a mezőny végéről várhatják a vasárnapi startot.

„Az autót elsősorban nem az időmérőre készítettük fel a harmadik edzésen, hanem a versenyre” – kezdte gondolatait Albon. „Meglepően jól alakult az első találkozásom az alacsonyabb leszorítóerőjű autóval, de egyelőre még tapogatózom. Így nem is volt célom a Q3-ba kerülni, ugyanakkor kár volt a piros zászlókért, mert több kört akartam megtenni, hogy tapasztalatot szerezzek, de így is jó móka volt.”

„Ugyebár a mezőny végéről indulok, ami szórakoztató is meg nem is, nyilván jobb elölről indulni. A legfőbb célom az, hogy pontokat szerezzek, de nem lesz könnyű dolgom, mert például a Racing Pointok piszok gyorsak az egyenesekben. Majd meglátjuk, mi történik” – tekintett előre első Red Bull-os futamára.

F1: Albon még tapogatózik a Red Bull-lal 1

Gasly megverte csapattársát, Danyiil Kvjatot a kvalifikáción, de a végén egyikőjük sem javíthatott Antonio Giovinazzi motorhibája miatt. „Ezen a pályán eleve nehéz lett volna a Q2-be való továbbjutás a régebbi motorspecifikációval. Persze, ebben az is közrejátszott, hogy a piros zászlók miatt nem volt tiszta menetünk, és a folytatásban talán picit jobb tempót tudtunk volna autózni” – magyarázta a francia az időmérő kapcsán.

„Próbáltuk a legtöbbet kihozni abból, amink van, de ez sajnos nem volt elég. Még sokat kell tanulnom erről az autóról, de az pozitív, hogy a harmadik edzésen már egész jó volt a tempóm” – tette hozzá a 2016-os GP2-bajnok.