Sergio Perez hatodik évét tölti a tavaly nyárig Force Indiaként, azóta Racing Pointként működő brit középcsapatnál, és úgy tűnik, jöhet a hetedik közös szezon is.

A 29 éves mexikói versenyző a Magyar Nagydíj előtt arról beszélt, hogy közel áll a szerződéshosszabbításhoz.

“Úgy gondolom, hogy kezdenek helyükre kerülni a dolgok, a célom a folytatás. A szerződést még nem írtuk alá, az utolsó simításoknál járunk. Persze, ahogy tudjuk, a Forma-1-ben semmi sem biztos, de szerintem jók a kilátások a jövőt illetően” – magyarázta Perez, akinek sosem egyszerű az újraszerződése, mert rajta és a csapaton kívül a mexikói szponzorai is külön szerződéseket kötnek.

A versenyző azért is szeretne maradni, mert a tavaly nyáron érkezett új tulajdonosi kör – a pilóta Lance Stroll milliárdos édesapja és üzlettársai – biztosítja a jó anyagi hátteret és a fejlődés lehetőségét.

“Úgy gondolom, mostanra nagyon jók a csapat kilátásai. Jó lenne hosszú távú szerződést kötni, ugyanis látom, hogy fejlődik a csapat. Mindkét irányból igaz ez, ők is hosszú távú szerződést szeretnének, remélhetőleg sikerül mindenről megegyeznünk.”

“Emlékszem, micsoda hétvégénk volt itt egy éve, amikor elindult a csődeljárás, minden itt indult, szóval nagyon büszkén látom, hova jutottunk mostanra és merre tartunk” – utalt arra, hogy a pocsék pénzügyi helyzet miatt a kifizetetlen bérére hivatkozva, a csapat megmentése érdekében ő indította el a csődeljárást.