A Mercedesnél Valtteri Bottas szerződése kifut az év végén, a finn 2020-as opcióját pedig nem élesítette a csapat, augusztusban dől el, hogyan tovább, a döntésnél pedig a hosszabb távú jövő is szempont lesz.

Eddig az tűnt a legvalószínűbbnek, hogy ha csere lesz, Bottas ülését a tavalyig a Force Indiánál (Racing Point) versenyző Mercedes-nevelt, de az idei évre kispadra kényszerült Esteban Ocon kaphatná, de a Williamset irányító Claire Williams friss megszólalása alapján lehetséges, hogy másik neveltjüket, a grove-i csapatnál idén bemutatkozott George Russellt szemelték ki erre, már érdeklődtek, hogy mozdítható-e a 21 éves ifjonc.

“Megmondtam Totónak (Wolff, Mercedes-főnök), hogy George-nak hároméves szerződése van velünk, komolyan tervezünk vele a jövőt illetően, ő nem megy sehova” – idézte a Daily Mail Williamst.

Ha tényleg Russellt szánják az új pilótának, értelmet nyer Wolff azon korábbi kijelentése is, hogy Ocon karrierjének haladását nem kívánják akadályozni, készek arra, hogy elengedjék, ha egy másik csapatnál – valószínűleg a Renault-nál – adódna számára lehetőség.