Mick Schumacher, miután tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, az idei évre kategóriát váltott, és már a Forma-1 közvetlen előszobájában, a Forma-2-ben versenyez. A komolyabb sikerek egyelőre elkerülték, újoncként több hibát is elkövetett, de sokszor érte balszerencse is őt.

A 20 éves versenyző, aki egyébként a Ferrari pilótaakadémiájának is tagja, egyelőre a 14. helyen áll a bajnokságban. Legjobb eredménye egy negyedik helyezés.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiát sokan szeretnék a Forma-1-ben látni, ám Sebastian Vettel felhívta a figyelmet a Német Nagydíj hétvégéjén arra, hogy nem szabad elsürgetni dolgokat. “Alapvető dolog szerintem, hogy adjunk neki annyi időt, amennyire szüksége van” – mondta a Ferrari négyszeres világbajnoka.

“Az ő képességeit is meg lehet ítélni. Mindannyian megkaptuk ezt, és meg is fogjuk, de az nem jogos, hogy az ő teljesítményét még jobban összevetjük másokéval, meg az apjáéval” – utalt a névvel járó hátrányokra a német. “Ez nem fair.”

“Más időket élünk, de Michael hatalmas felhajtást generált, amikor kicsik voltunk, és emiatt a Schumacher nevet mindenki ismeri Németországban. Az, hogy Mick a Forma-1 ajtajában áll, és egy nap a mezőny tagja lehet, hatalmas lenne és nagy lökést adna Németországnak” – tette hozzá Vettel.

“Ő egy nagyszerű srác, drukkolunk neki” – zárta mondanivalóját a német.

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a legfrissebb Forma-1-es hírekről!