Nemcsak az idei versenygépektől hangos Hockenheim a Forma-1-es Német Nagydíj hétvégéjén. Már az időmérő előtt is pályára gurult, de vasárnap is felbőg majd Michael Schumacher egykori autója, a Ferrari F2004-es. A V10-es motorral szerelt gép volt az utolsó, mellyel a hétszeres világbajnok utolsó koronáját szerezte.

Fia, az F2-ben pallérozódó Mick Schumacher lehetőséget kapott, hogy vezesse a legendás gépet.”Hihetetlen volt az autót vezetni ezen a pályán, különösen úgy, hogy az apám ülésében ülhettem. Tökéletesen passzolt!” – árulta el a kis Schumi.

F1: Meghajtotta a kis Schumi apja Ferrariját – videó 1

„Szemtanúja voltam tíz év fejlődésének 1994 és 2004 között, és persze a 2019-es állapotot is láttam már” – utalt a pilóta arra, hogy a bahreini teszten már kipróbálhatta a Ferrari idei versenygépét is.

„Vezetni és hallani a V10-est különleges élmény. Elhagyva a bokszutcát végig vigyorogtam, még akkor is, amikor elfékeztem magam.”

F1: Meghajtotta a kis Schumi apja Ferrariját – videó 2

„Csak ki akartam hajtani, vezetni akartam. Kínzás volt a bokszutca végén várni, már el akartam indulni” – mesélt élményéről a fiatal versenyző.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Júl 27., 2019, időpont: 5:27 (PDT időzóna szerint)

A fiú már másodjára ülhetett apja valamelyik korábbi versenyautójába: 2017-ben Spa-Francorchamps-ban vezethette az 1994-es Benetton B194-est.

F1: Meghajtotta a kis Schumi apja Ferrariját – videó 3