Kétségtelenül az év versenyét produkálta a 2019-es Forma-1-es Német Nagydíj. A futamot Max Verstappen nyerte, de ezen kívül is számtalan dolog történt a hockenheimi aszfaltcsíkon.

Lewis Hamilton is szolgáltatott bőven beszédtémát: pörgött-forgott Mercijével a brit világbajnok, és a szabályokkal is meggyűlt a baja: először az autótörése után rossz oldalról hajtott a bokszutcába, amiért öt másodperces büntetést kapott, majd a versenybírák szerint indokolatlanul lassan haladt a biztonsági autó mögött.

A leintés után azonban kivizsgálták az esetet az FIA szakemberei, és arra jutottak, hogy Hamilton nem volt szabálytalan, hátrébb már nem fogják sorolni.

https://pbs.twimg.com/media/EAlBxoIXYAwzSjh?format=jpg&name=large

Utólag ugyanis kiderült, hogy csak félrenézték az esetet: a brit eggyel kevesebb kört tett meg a safety car mögött kicsúszása miatt, és miközben a többiek Bernd Mäylander sárga villogóval szerelt Mercedesét próbálták utolérni, Hamilton a sárga zászlós szakaszokra kiszabott deltaidőt próbálta tartani. Emiatt állt fenn az a tempókülönbség, mely miatt elindult a vizsgálódás.