Valtteri Bottas mercedeses elődje, a 2016-os világbajnok Nico Rosberg nem csinál titkot belőle, hogy utolsó, győztes F1-es évében sportpszichológus segítségét is igénybe vette, hogy legyőzze csapattársát, Lewis Hamiltont.

A finn pilóta idén harmadik szezonját tölti a Mercedesnél, és bár a kiábrándító 2018-as év után télen felszívta magát és erősen kezdte az új idényt, mostanra 39 pontra nőtt a hátránya a címvédő angollal szemben.

Bottast az újabb Hamilton-győzelmet hozó Brit Nagydíj után megkérdezték, hogy Rosberghez hasonlóan kér-e külső segítséget.

“Szerintem nekem ez nem jönne be. Minden sportoló, minden ember más személyiség. Egyeseknek szüksége van külső segítségre is, de nekem vannak a környezetemben olyanok, akikkel beszélhetek. És számomra a tükörben látható ember adja meg a válaszokat, ha kétségeim vannak, nehéz időszakot élek, általában magam oldom meg a gondjaimat. Pillanatnyilag nem látom hasznát (a sportpszichológusnak)” – mondta.

“Nagyon az egyéntől függ ez. Sok sportoló fordul pszichológushoz mindenféle sportokban, mások meg egyáltalán nem. Én nem Nico vagyok, hanem Valtteri, és én tudom a legjobban, hogy számomra mi lenne a legjobb.”

Rosberg Bottas 2017-es mercedeses igazolása után felajánlotta, hogy tanácsokkal segít utódjának Hamilton legyőzésében, de a finn azóta sem élt a lehetőséggel:

“Nem igazán beszéltem vele ilyenekről. Én a saját utamat akarom járni. Kívülről persze nem igazán látszik, hogy mit is csinált. De majd meglátjuk. Nekem is vannak titkaim. Egyelőre nem tervezem, hogy ilyesmiről beszélgessünk. Ahogy mondtam, minden ember más személyiség, más miatt tud jól teljesíteni, más a hozzáállása.”