Bár hat-hét évvel ezelőtt még Fernando Alonsóval kórusban bagatellizálta Sebastian Vettel Red Bull-os eredményeit, Lewis Hamilton és a német között az elmúlt egy-két szezonban kialakult valamiféle kölcsönös tisztelet, nem egyszer tettek már egymás felé gesztusokat, az ötszörös világbajnok Mercedes-pilóta a Brit Nagydíj után is kiállt a Silverstone-ban hibázó négyszeres bajnok mellett.

“Nagyon élveztem a Ferrari elleni küzdelmet tavaly, bárcsak ma is a két Ferrari ellen csatázhattam volna, mindig más, ha egy másik csapat az ellenfél” – mondta a futam elején csapattársa, Valtteri Bottas ellen küzdő, de végül magabiztos győzelmet arató angol.

“Sokkal jobban szeretem, ha a Red Bull-lal és a Ferrarival lehet csatázni, de jelenleg nem ez a helyzet. De meggyőződésem, hogy magára fog találni” – mondta a 10 forduló után már pontosan 100 pontos hátrányban lévő Vettelről.

“Nehéz futama volt ma, de négyszeres világbajnok. Magára fog találni, bizonyítani fog, ha úgy érzi, szükséges, erősebben fog visszatérni a következő versenyre. Ilyen egy jó sportember” – magyarázta Hamilton.