A Forma-1-es Bahreini Nagydíjat a címvédő Lewis Hamilton nyerte, ám a Mercedes angolja igazából csak megörökölte a pozíciót a motorhibájáig hibátlanul és nagy előnnyel vezető ferraris Charles Leclerc-től, az ötszörös bajnok korábban hátrébb küzdött a másik ferrarissal, Sebastian Vettellel, aki azonban a csatájuk során megpördült és visszaesett, végül csak az 5. lett.

A Ferrari németjének 10 futamon belül ez volt a 4. megpördülése – tavaly Monzában Hamiltonnal, Szuzukában Max Verstappennel, Austinban Daniel Ricciardóval csatázva forgott meg. Hamilton ezzel együtt is megvédte Vettelt, szerinte pár ilyen hiba semmit sem von le riválisa érdemeiből:

“Nem tudom, miért pördült ki. Megnéztem a felvételeket, nem értünk össze. De nagyon erős volt a szél ott” – mondta.

“De nagyon kevés ilyen esete van ahhoz, hogy többet belelássunk. Mindannyiunkkal előfordul az ilyesmi. Attól, hogy valaki többszörös világbajnok, még lehet rossz hétvégéje. De a teljes kép számít. Nézzük meg Vettel pályafutását: lenyűgöző versenyei voltak, ezek messze nagyobb súllyal esnek a latba, mint az a pár futam, amikor például megpördül. Semmiségek az általa elért státuszhoz mérve.”

Vettel a futamon nem tudta tartani a lépést ifjonc csapattársával, Leclerc-rel, de Hamilton azt mondja, erre is van magyarázat, saját tapasztalatból tudja, hogy apró beállításbeli különbségek is mennyit számíthatnak:

“Mindig előfordulhat, hogy nem sikerül eltalálni a jó beállításokat, ami kívülről persze nem látszik. Sok apróság van, ami az adott hétvégén nem működhet, kis dolgok, mégis nagy különbséget jelentenek.”

“Nem tudom, miért volt ekkora különbség a kettejük autója között, de nekem is voltak ilyen futamaim. Emlékszem, amikor Barcelonában Nicóval (Rosberg) mindketten nagyon gyorsak voltunk a teszten, a versenyen viszont hatalmas különbség volt. Az ember olyankor szinte hátrakötött kézzel vezet, nincs tapadás. A következő futamon meg fordítva lesz. Nem tudom, hogy mi volt, de szerintem ő ma egy ilyen napot fogott ki. De ettől még világbajnok, nagyszerű sportoló, magára talál ezután is hajtani fog.”