Charles Leclerc indulhat az élről a 2019-es Forma-1-es Osztrák Nagydíjon, miután a monacói pályafutása második, a Ferrari pedig idei harmadik rajtelsőségét szerezte meg. Leclerc mögött Lewis Hamilton, Max Verstappen és Valtteri Bottas sorakozhatnak fel az első két sorban a szezon kilencedik futamán.

A kvalifikáció leintése után az első három helyezettel a korábbi Forma-1-es pilóta, a 2010-es DTM-bajnok Paul di Resta készítette az interjúkat.

Charles Leclerc, Ferrari (1.): „Az autó lenyűgöző volt. Az első szabadedzésen még küszködtem vele, azonban a második edzésre változtattunk néhány dolgon, és jobb lett a kocsi. Örülök, hogy ezúttal a határon autózhattam, nagyon élveztem. Boldog vagyok a pole miatt, de tudom, hogy a munka neheze holnap vár ránk. A gumiválasztással elégedettek vagyunk, ugyanis az időjárást elnézve minden az abroncsok kezeléséről fog szólni holnap.”

Lewis Hamilton, Mercedes (2.): „Gratulálok Charles-nak, amiért egész hétvégén ennyire gyors volt. Egyszerűen nem tudtuk ma tartani a lépést vele. Nehéz dolgom volt, mivel egyszer sem volt szélárnyékom. A vége szoros volt, és nem tudjuk, mi történt volna, ha megkezdjük azt a kört. Max szintén nagyon jól vezetett, és jó látni, hogy három különböző csapat van az első három között. Ezúttal a fiatalokkal kell harcolnom az öregebb generáció egyik képviselőjeként.”

Max Verstappen, Red Bull (3.): „Nagyon boldog vagyok, mert ezen a hétvégén ez egy fantasztikus eredménynek számít. Jól működött az autó az újításokkal; nagyon örülök annak, hogy itt vagyok a legjobb három között. Mosolyt csal az arcomra a szurkolók támogatása, amit holnap egy remek eredménnyel szeretnék meghálálni.”