Ahogy közismert, a múlt vasárnapi Forma-1-es Kanadai Nagydíj 48. körében a vezető Sebastian Vettel 3-4-es kanyarban hibázott, kiszaladt a fűre, majd a pályára pontosan a versenyívre, az üldöző Lewis Hamilton elé tért vissza, akinek lassítania is kellett, hogy ne ütközzenek. A német 5 másodperces időbüntetést kapott, így hiába intették le az első helyen, végül a másodikként beérő angol nyerte a futamot.

Vettel a verseny után dühös és csalódott volt, ugyanis vétlennek érezte magát, a Ferrari pedig jelezte, hogy megfellebbezik a büntetést. Ezt a mai napig tehette volna meg a maranellói alakulat, ám a brit Daily Mail értesülése szerint a csapatfőnök Mattia Binotto levélben jelezte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) felé, hogy nem fognak élni a lehetőséggel.

A Motorsport.com később részletesebben foglalkozott a hírrel, a szakportál kiemeli, hogy a Ferrari valószínűleg azért nem lépett, mert a verseny közben kiosztott büntetések visszavonására elenyészően kis esély van az FIA Fellebbviteli Bíróságán, ugyanakkor a Scuderia nem mondott le a folytatásról.

A Motorsport szerint az olasz csapat egy másik szabályhelyre építve “támadná meg” a büntetést, a Sportszabályzat 14.1.1-es pontja szerint ugyanis további, eredetileg figyelembe nem vett bizonyítékok esetén kérhető a versenybírói ítéletek felülvizsgálata.

Erre 14 napos határidő van, így egészen a jövő vasárnapi Francia Nagydíjig léphet a Ferrari, ha úgy érzik, elő tudnak állni valamivel. Ha a felülvizsgálati kérelem benyújtása mellett döntenek, az FIA egy későbbi időpontra kitűzi a tárgyalást, amelyen vagy az eredeti versenybírókkal, vagy pótstewardokkal közösen tekintik át az új bizonyítékokat és azok fényében a korábbi döntést.

A Ferrari szóvivője a Motorsport.comnak azt nyilatkozta, hogy dolgoznak az ügyön, még gyűjtik a bizonyítékokat.