A mercedeses Valtteri Bottasnak Monacóban nem volt túl jó hétvégéje, igaz, Max Verstappen büntetésének köszönhetően végül a 3. helyen rangsorolták – főnöke, Toto Wolff azt mondta, hogy a finn sokkal erősebben tér majd vissza Kanadában.

Nem így lett, Bottas a montreali időmérő utolsó szakaszában hibázott, a futamot csak a 6. helyről kezdhette meg, ráadásul a rajtnál visszaesett, így hosszú, küzdelmes verseny végén is csak a 4. lett, míg csapattársa – a végig vezető Sebastian Vettel büntetése miatt – megnyerte a Kanadai Nagydíjat.

A szezon elején a bajnokságot is vezető Bottas hátránya immár 29 pont az éllovas csapattársa, Lewis Hamilton mögött (162 pont).

A finn természetesen nem volt túl elégedett az eredménnyel, de még nem pánikol.

“Nem érzek plusz nyomást. Örülök a helyzetnek, annak, ahogy az év eleje óta mennek a dolgaim. Szombaton hibáztam az időmérő végén, egy kicsit túlerőltettem, de előfordul az ilyesmi. De nem hiszem, hogy az elmúlt futamokon történteknek köze lenne a nyomáshoz.”

“Persze nem lehetek elégedett a 4. hellyel, de legalább javítottam egy-két pozíciót, ráadásul a leggyorsabb körért járó pluszpontot is behúztam. Az nyilván bosszantó, hogy újabb pontokat veszítettem Lewisszal szemben, nem férnek bele az ilyen hétvégék, ha a bajnoki címért akarok küzdeni. Nem ideális, de tovább kell lépnem. Talán jó ébresztő volt ez, mindenből tanulhatok” – magyarázta a futam után.