Sebastian Vettel a pole-ból rajtolt és az első helyen is intették le vasárnap Montrealban, ám a Forma-1-es Kanadai Nagydíjat a pályán második Lewis Hamilton nyerte, ugyanis a németnek korábban öt másodperces időbüntetést osztottak ki, amiért a 3-4-es kanyarban a pályáról kiszaladt, majd pontosan a mercedeses ellenél elé bevágva tért vissza.

A német a leintés után nem is vitte be az autót a parc fermébe, a bokszutca elején parkolt le, majd a paddockban, a bokszépületben szaladgált, azonnal beszélni akart a versenybírókkal. Vettel kihagyta a befutó utáni interjút, később odaérve aztán kicserélte Hamilton autója előtt a táblát az 1-esről a 2-esre.

Meglepetésre a ferraris a dobogós ceremónián azért részt vett – utólag elárulta, hogy tényleg volt rá esély, hogy nem megy fel:

“Nem akartam részt venni semmiben. Dühös és csalódott voltam, szerintem mindenki tudja, miért, de úgy gondolom, hogy a Lewis, Charles (Leclerc) és a Mercedes-csapat képviselője iránti tisztelethez tartozik, hogy felmenjek a dobogóra” – mondta a “leülős” interjún. “Az tuti, hogy nem épp ott akartam lenni, szerettem volna eltűnni, nem saját akaratomból voltam ott, de ott kellett lennem.”

A német általában is beszélt a Forma-1-et illető érzéseiről:

“Tényleg imádom a versenyzést, purista vagyok. Nem is csak a mai büntetéssel van bajom. A rádión használ nyelvezet is… Kialakult egy hivatalos nyelv, ami szerintem úgy rossz, ahogy van. Ki kéne mondanunk, amit gondolunk, de nem tesszük. Nagyon nem szeretem a panaszkodást, árulkodást meg a hasonlókat, amit mindig láthatunk. Ilyen a versenyzés, használjuk a józan eszünket!”

“Ilyen értelemben én nem tudok azonosulni a jelenlegi F1-gyel. Vannak ezek a kifejezések, hogy előnyt szerzett, nem szerzett előnyt, elkerülte az ütközést stb., szerintem ez hamis, az autóban ülve nem ezt csináljuk. Mindannyian úgy beszélünk, mint a jogászok, ettől mi és az egész sport is puhánynak látszik. Ez már nem az az F1, amit gyerekkoromban néztem és megszerettem.”