A Forma-1-es Kanadai Nagydíjon az interjúkat a kilencszeres F1-es dobogós, Martin Brundle, a Sky Sports F1 szakkommentátora készítette a leintést követően – Vettelt a parc fermé helyett csak a dobogón tudta elcsípni, a ferraris ugyanis miután leparkolt a boxban, csapata motorhome-jába sietett, és csak percekkel később, a díjátadóra került elő ismét.

Ezt megelőzően a négyszeres világbajnok német teljesen kiakadt a levezető körön, a csapatrádión. „Teljesen vaknak kell lenni ahhoz, hogy azt gondold, hogy miután átmentél a füvön, olyan egyszerű kontrollálni az autót. Csoda, hogy nem mentem neki a falnak. Mégis hova az ördögbe kellett volna mennem?! Rossz világban élünk, nem fair a döntés.”

Lewis Hamilton, Mercedes (1.): “Először is szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, ha nem dolgoztak volna ilyen jól, nem lennék itt – a szabadedzésen ütköztem, aztán a verseny előtt, ma délelőtt is (hidraulikai) probléma volt az autóval. Nyilván nem így szeretnék nyerni, szerencsétlen ez, ő (Vettel) másképp látja, de ha visszatérsz a pályára, azt biztonságosan kell tenni, én rendesen bevettem a kanyart. Hibába kergettem, kiszaladt a pályáról, aztán majdnem ütköztünk – szerencsétlen eset, de ilyen a versenyzés. Nehéz nap volt, meglepően meleg Kanadától, a fékeket nagyon terhelte. Jó, hogy pontot szereztünk. Nem hiszem, hogy a végén megelőzhettem volta, a fékek nem bírták jól. Ott voltam mögötte, vártam a lepattanóra, de aztán megnőtt a távolság.

Sebastian Vettel (Ferrari, 2.) a befutó után tehát nem nyilatkozott a parc fermében, a paddockban és a bokszépületben szaladgált, majd Hamilton autója előtt kicserélte az 1-es táblát a 2-esre, de a dobogóra már felállt, és a pezsgőzés után mégis beszélt Martin Brundle-lel.

“Először is nagyon élveztem a futamot, örültem, hogy szorított értem a közönség. Lewis gyorsabb volt végig, de nem tudott előzni. Ami a többit illeti, már elmondtam, amit akartam, kérdezzék meg az embereket! De Lewis nem érdemel kifütyülést, nem ő érdemli, azokat fütyüljék ki, akik a döntést hozták!” – mondta a német az időbüntetésre utalva.

Hamilton a dobogón felhívta maga mellé Vettelt.

Charles Leclerc, Ferrari (3.): “Igen, szoros volt. Nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményemmel. Tegnap nem voltam jó, de ma gyorsak voltunk. Nagyon keményen dolgoztunk ezért ez eredményért. Nem tudom pontosan, hogy mi történt Sebbel, de megérdemeltük volna a győzelmet. Hosszú etapot mentem, vártuk, hogy lesz-e biztonsági autó vagy hasonló, de végül nem történt ilyesmi.”