Daniel Ricciardo a tavalyi Mexikói, míg a Renault a 2010-es Japán Nagydíj óta nem várt Forma-1-es futamot ennyire előkelő rajtpozícióból, mint a 4. hely. Az ausztrál az időmérőt követően azt nyilatkozta, hogy ez az eredmény még annál is édesebb, mint a tény, hogy legyőzte korábbi csapatának, a Red Bullnak mindkét versenyzőjét.

„Azt hiszem, most át is megyek Helmuthoz [Helmut Marko, a Red Bull motorsportvezetője – szerk.]” – jegyezte meg viccesen Ricciardo, kicsit odaszúrva a Milton Keynes-i alakulatnak, amely Pierre Gasly révén egy 5. helyet szerzett, míg Max Verstappen már a Q2-ben búcsúzott Kevin Magnussen balesetét követően.

„Remek, hogy a második sorból indulhatunk. Tudtuk, hogy Max kiesett, ahogyan azt is, hogy most kell egy igazán jó kör. A Q2-ben Gasly négy tizeddel volt előttem, de nem is voltam elégedett a körömmel, mivel tudtam, hogy maradt benne bőven. Tisztában voltam vele, hogy a Q3 érdekesen alakulhat a számunkra, mert volt még két szett új gumink. Úgy voltam vele, hogy tökéletes körre van szükségem ahhoz, hogy elkapjam” – értékelte az időmérőjét Ricciardo.

„Aztán még Valtterit is sikerült elkapni… Láttam, hogy volt egy megforgása, de nem tudom, mi történt vele a második körén. Mindenesetre menő, hogy őt is megelőztem, annyira sikerült összerakni ezt a kört. Izgatottan várom a folytatást.”

A hétszeres nagydíjgyőztes – aki nem mellesleg első F1-es győzelmét Montrealban szerezte, még 2014-ben – hozzátette, hogy a Circuit Gilles Villeneuve-ön meglepő módon sötét lóvá lépett elő a Renault, így a vasárnapi futamon nem elképzelhetetlen egy erős eredmény.

„Minél több hétvége telik el, annál kényelmesebben érzem magamat az autóban. Ez abból is látszik, hogy zsinórban harmadjára jutottam be a Q3-ba. Persze, ez azt is mutatja, hogy a mérnöki csapattal mennyire kemény munkát végeztünk a hétvégén. Többé-kevésbé már tudjuk, mit várok el az autótól, mi az, amit szeretek. Amikor pedig nem igazán kell hozzányúlni az autóhoz, az annak a jele, hogy jól együtt tudunk már működni. Ez magabiztosságot ad nekem.”

„Tudtam, hogy jók lehetnek az esélyeink a Q3-ban, de félreértés ne essék, nem gondoltam volna, hogy ennyire kiemelkedő teljesítményt tudunk nyújtani. Próbáltunk legalább annyira jók lenni, mint a Red Bull. Hosszú utat tettünk meg Melbourne óta, így szép, hogy azóta idáig jutottunk.”
Nico Hülkenberg a másik Renault-val a hetedik helyről rajtolhat.