A két héttel ezelőtti Forma-1-es Monacói Nagydíjon ijesztő jelenetet hozott: a biztonsági autós szakasz alatt a bokszutcából a pályára visszatérő Sergio Perez elé két pályabíró szaladt be, hajszálon múlott, hogy a Racing Point elüsse őket.

Montrealban a csapat ügyvezetője, Andy Stevenson elmondta, hogy a marshalok magánakciója volt az öngyilkos befutás:

“Azt mondhatom el az FIA-val folytatott megbeszélés után, hogy a pályabíróknak nem volt engedélyük a pályára lépni, és a felügyelőszervezet a jövőben még jobban hangsúlyozza majd, hogy külön felszólítás nélkül nem mehetnek be a pályára” – mondta a Racing Point-os főnök.

“A marshalok nem tudtak róla, hogy autó van a bokszutcában” – tette hozzá.

Perez így beszélt az incidensről Montrealban:

“Fékeztem, ugyanakkor el akartam kerülni, hogy blokkoljanak a kerekek, hogy képes legyek irányt váltani. Az egész nagyon gyorsan történt, láttam, hogy az egyikük átfut előttem, a másikuk pont jókor megállt – ha tovább mozdult volna, nem tudtam volna elkerülni.”

“Komoly dolog volt ez! Felül kell vizsgálnunk a marshalok és a pilóták biztonságát. Monaco nagyon egyedi helyszín, és van, amikor nagyon rosszul alakulhatnak a dolgok, ha nem követik az előírásokat.”

“Bármelyikünk kerülhetett ilyen helyzetbe. Nem akarok senkit sem hibáztatni, de mindenképp át kell tekintenünk, hogy mi a legjobb megoldás, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő megint.”