A Forma-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén a Red Bull-os Max Verstappen a két Mercedes-pilóta között, a 2. helyen zárt, de a délutáni gyakorláson a holland jócskán lemaradt – igaz, nem a saját hibájából –, míg a másik autót vezető Pierre Gasly a 4. volt, nyolctizedes hátrányban Lewis Hamiltonhoz képest.

Verstappen azt mondta, a délutáni hatodik helye és közel egy másodperces hátránya nem reprezentatív, az autó szerelése belezavart az edzésbe, jó esetben a Red Bull a Ferrari előtt lehet az időmérőn, ugyanakkor a Mercedesszel nem bírnak.

“Volt egy kis vízszivárgás, miután egy törmelékdarab berepült a hűtőnyíláson és megsértette a radiátort. De összességében nem állunk rosszul, a tempó is jó volt. Sikerült eleget vezetnem ahhoz, hogy magabiztos lehessek a volánnál, mindkét edzésen több beállítást is kipróbáltunk, elégedett vagyok azzal, amit elértünk” – magyarázta a holland.

“Úgy gondolom, hogy a Mercedes túl gyors, de nagy a szakadék a második (Valtteri Bottas) és a harmadik (Sebastian Vettel) között, oda simán beférhetünk. Nem hiszem, hogy a Mercedest fenyegethetjük, de ha az időmérőn sikerül megcsípni a harmadik helyet, az jó lesz.”

Gasly hasonlóan nyilatkozott a csütörtöki nap végén:

“Látszik, hogy a Ferrarival vagyunk versenyben. A Mercedes előnye nagyon nagy, de azért keményen dolgozunk, majd meglátjuk, mire jutunk szombaton. Szerintem egy kicsit többet is ki tudunk még hozni a csomagból.”

Verstappen: A Mercedes túl gyors 1