Brazília elnöke, Jair Bolsanaro két hete meglepetésszerűen bejelentette, hogy a Brazil Nagydíj 2020-ra Sao Paulóból Rio de Janeiróba, egy újonnan építendő, Ayrton Sennáról elnevezendő pályára költözik.

A verseny jelenlegi otthona, a Sao Paulo – pontosabban az interlagosi pálya – szerződése 2020-ig szól, sem jövőre, sem azután nem szeretnék elveszíteni az F1-es futamot, így nem világos, lesz-e költözés, ennek ellenére hétfőn a rióiak bemutatták az új versenyhelyszín terveit.

Az új pályát a közismert tervező, Hermann Tilke rajzolta meg.

“A Riónak bemutatott tervben egy modern, dinamikus, szenvedélyes pályát prezentáltunk. A tér multidiszciplináris megközelítése ugyanakkor széles körű, más sportokat is befogadó felhasználást tesz lehetővé, a pálya a teljes közösség rendelkezésére állhat” – mondta Tilke.

A riói tervek megvalósulásához számos adminisztratív lépésre van még szükség, ráadásul a helyi környezetvédők ellenállását is le kellene győzni, ezért a 2020-as rendezés gyakorlatilag kizárt, jó esetben is csak 2021-ben, Interlagos szerződésének kifutása után lehet szó a dologról.