Kedd hajnalban közölte a hírt a család, hogy 70 éves korában, kórházi kezelés közben elhunyt a Forma-1 háromszoros világbajnoka, a Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda.

Az F1-legendát a 2018-as Brit Nagydíjon lehetett utoljára versenyhétvégén látni, egy ideig úgy tudtuk, influenzás, majd július végén kiderült, hogy életmentő tüdőátültetést kellett elvégezni az osztrák expilótán.

Lauda ugyan eleinte már a 2018-as szezonzáróra szeretett volna visszatérni, a felépülése nem haladt elég jól, és bár a karácsonyt családjával töltötte ibizai otthonukban, idén januárban influenza miatt újra intenzív osztályra kellett szállítani.

Az egykori Ferrari-, Brabham- és McLaren-versenyző nemrég veseproblémákkal újra kórházba került, egy svájci klinikán végeztek rajta dialíziskezelést, amikor szervezete felmondta a szolgálatot.

A Laudát tüdőátültetése idején és után kezelő bécsi orvos, Walter Klepetko volt páciense halála kapcsán az Austria Press Agencynek azt mondta, sajnos jó ideje nem volt pozitív a prognózis.

“Hosszú folyamat végén hunyt el a beteg. Niki Lauda küzdött, de egy ideje már világos volt, hogy nem tudjuk majd ‘versenyformába’ hozni” – közölte, hozzátéve, hogy ennél többet az orvosi titoktartás miatt nem mondhat.

Forrás: Fotó: Europress
Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Niki Lauda Sport