A Mercedes csapatelnökeként dolgozó Niki Lauda tavaly július végén életmentő tüdőátültetésen esett át, az osztrák legenda pedig azóta sem tért vissza a Forma-1-ben.

Kezdetben úgy tűnt, hogy talán már a 2018-as szezonzárón ott lesz a háromszoros világbajnok, de végül csak videoüzenetet küldött, később a téli tesztelést is ki kellett hagynia, ugyanis januárban influenza miatt került újra az intenzív osztályra, amitől újra meggyengült a szervezete.

Lauda a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra sem utazhatott el, sőt, az első európai fordulót, a bő egy héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjat is kihagyta, most pedig újabb rossz hírek érkeztek róla.

Az Österreich tudósítása szerint a 70 éves expilóta dialíziskezelésen vesz részt egy svájci magánklinikán – Lauda 1997-ben, majd 2005-ben esett át veseátültetéseken.

“Veseproblémák miatt a rehabilitációs központból egy klinikára szállították dialízisre” – erősítette meg testvére, Florian Lauda a lapnak.

Lauda munkatársa, a Mercedes-főnök Toto Wolff a Bild am Sonntagnak így kommentálta a hírt: “Nikinek vannak jobb hetei és vannak visszaesései is.”