A Mercedes minden várakozást felülmúló fölénnyel kezdte a 2019-es Forma-1-es idényt, az elmúlt öt évben zsinórban mindkét bajnoki címet begyűjtő csapat az első öt fordulón öt kettős győzelmet aratott.

A pilóták között 3-2-re a címvédő Lewis Hamilton vezet a győzelmek tekintetében, de előnye mindössze 7 pontocska Valtteri Bottasszal szemben, és mivel a riválisok nem igazán képesek pontokat rabolni tőlük, az angol a finnel számol csak komoly bajnoki ellenfélként.

“A legfőbb fenyegetést mindig a legközelebb álló jelenti. Elég nagy előnyünk van, és bár a Red Bullnál javul a motor, az autójuk idén nem olyan jó, a Ferrari motorja pedig erős, de más területeken gondjaik vannak. Szóval az a legveszélyesebb, aki a legközelebb van, főleg, hogy Valtteri elképesztő köröket hoz néha. Ez jó a csapat számára, és ő is nagyon megérdemelten tart ott, ahol, jó látni, hogy szintet lépett” – mondta.

Bár a csapatfőnök Toto Wolff nemrég arról beszélt, hogy szerinte lehetetlen, hogy az idei év mind a 21 versenyét megnyerjék, Hamilton nem ilyen elutasító:

“Ki tudja? Igazán nem számítottunk arra, hogy az első öt futamot mind megnyerjük, de ez igazán motiváló mindannyiunk számára. Mindenki hihetetlenül keményen dolgozik, nagyszerű ezt látni, viszont a stábból senki sem bízta el magát. Épp nemrég beszéltünk arról, hogyan lehetne javítani az autón. Mindenki elfogadja a konstruktív kritikát, senki sem veszi magára. Szerintem sosem volt még olyan erős a csapat, mint most, és ezt nehéz lesz megtörni.”

Forrás: Fotó: Getty Images