Fernando Alonso és a McLaren 2017 után idén újra nekifutott az indianapolisi 500 mérföldes futamnak, ám a kétszeres F1-világbajnoknak nem sikerült kvalifikálnia a legendás amerikai versenyre. Szombaton, a rendes időmérőn is lemaradt, majd vasárnap a három helyre szóló hatfős pótkvalifikáción sem sikerült feljutnia a 33 fős rajtrácsra.

2017-ben a McLarent a széria egyik élcsapata, az Andretti Autosport segítette, idén viszont a wokingi alakulat teljesen egyedül vágott neki a kalandnak, aminek ez lett az eredménye.

A projekt vezetésére a McLaren a tavaly nyáron a Force India felvásárlása után elküldött addigi csapatfőnököt, Bob Fernley-t szerződtette, ám az Indy-projekt elnöke belebukott a múlt heti blamába, távozik posztjáról, tudta meg a RaceFans.net. Hogy lemondásról vagy kirúgásról van szó, egyelőre nem világos, de talán nincs is sok különbség.

Nem sokkal később a McLaren a Motorsport.comnak megerősítette Fernley távozását, míg maga a szakember azt nyilatkozta az oldal megekersésére, hogy a szerződése csak az Indy 500-ra szólt a csapattal.