Bár a Mercedes óriási fölénye miatt minden bizonnyal Red Bullnál sem lehetne maradéktalanul elégedett, Daniel Ricciardo egyelőre még volt csapata eredményeitől is messze van új alakulatánál, a Renault-nál.

A 2016-ban újjáalapított francia gyári alakulat az ígéretekkel, reményekkel ellentétben 2019-re inkább visszalépett, öt forduló alatt Nico Hülkenberg és Ricciardo is mindössze egy-egy 7. helynek örülhetett, a Renault az általuk megszerzett 12 ponttal csak a 8. a konstruktőri bajnokságban.

A Red Bulltól való távozással komoly kockázatot vállaló Ricciardo eddig “bukóban van”, de az ausztrál határozottan állítja, hogy nem bán semmit, a hite, a bizalma megvan a Renault-ban:

“Néhányan mondták már nekem, hogy sajnálnak, amiért nem mennek olyan jól a dolgaim, ahogy talán vártam. De én erre számítottam, és ezt nem rossz értelemben mondom. Tudtam, hogy nem fogunk rögtön dobogós helyekért küzdeni, valamennyire számítottam a küszködésre, ahogy arra is, hogy sok munka vár ránk.”

“Nem bánnám, ha gyorsabbak lennénk, de még nagyon sok fejlődési lehetőséget látok a csapatban. Szóval továbbra is bizakodó vagyok, remélem, hogy olyan pályára tudunk majd állni, amit terveztünk. Egy kicsit talán lépéshátrányban vagyunk, de nem ábrándultam ki.”

“És nagyon a szezon elején is járunk ahhoz, hogy máris megrendüljön a hitem. Az egész csapat morálja miatt is fontos, hogy kezeljük a problémákat, pozitívnak, bizakodónak kell maradni, mindenkinek meg kell őriznie a motivációját. Becsszóra mondom, hogy ami engem illet, jól érzem magam, örülök, hogy itt vagyok. Persze izgatottan várom az előrelépést.”

Ricciardo hozzátette, hogy mivel a Renault az idei évre teljesen új autóval állt elő, nem a tavaly modellt fejlesztették tovább, még a kiismerési fázisban járnak:

“A Nicóval folytatott beszélgetésekből tudom, hogy vannak különbségek a tavalyi és az idei autó között. Egyelőre csapatszinten is tanulunk, ismerkedünk vele. Nem a tavalyi autó továbbfejlesztése. Bizonyos jellemzői mások, időbe telik, míg nyeregbe kerülünk. De biztos vagyok benne, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit eddig mutattunk.”

Forrás: Fotó: Getty Images
Kapcsolódó címkék: Daniel Ricciardo F1 Forma-1 Renault Sport