Harmincöt év szünet után jövőre ismét lesz Holland Nagydíj Zandvoortban, a futamig néhány fontos változtatást is végrehajtanak a pályán. Jelenlegi formájában Zandvoort nem alkalmas F1-es futamok rendezésére, erősen kérdéses a kavicságyak maradása is.

“Lenyűgöző érzés vezetni ezen a pályán. Igazi régivágású, nagyon gyors pálya, tökösnek kell lenni hozzá” – mondta Ricciardo.

“Vezetési élmény szempontjából nagyon szórakoztató, de nem hinném, hogy előzések szempontjából nagyon izgalmas lenne. Ez persze csak a kezdeti benyomásom, de a pálya jellegéből adódóan körmenet jellegűek lehetnek a futamok.”

Ezzel a szervezők is tisztában vannak, így tervezik néhány kanyar átépítését, a többi között a célegyenesre ráfordító utolsó jobbosét is.

Egy másik nagy változás a bokszutcát érintené, ezt a jelenleginél is gyorsabbá tennék. Zandvoortban a bokszutca legendásan rövid, a tervezett átépítések után azonban mindössze 14 másodperc teljes időveszteséggel teljesíthetők lennének a kiállások.

Ez a szervezők reményei szerint akár a háromkiállásos stratégiákat is vonzóvá teszi majd a csapatok számára, így a friss gumikon gyakoribbak lehetnének az előzések.