Lewis Hamilton végső célja természetesen az, hogy 2019-ben ő és csapata is hatszoros világbajnok legyen, és eddig jó úton is járnak az első öt futamon begyűjtött öt kettős győzelemmel.

A Mercedesnek nem lehet panasza az eredményekre, ám nézőként nem túl izgalmas a korábbiaknál is durvább dominancia, Hamilton úgy érzi, még neki sem olyan izgalmas a versenyzés, ha nincs külső ellenfél.

“Személy szerint azt szeretem, ha más csapatok is az élen küzdenek. Én inkább az olyan futamokat szeretem, mint például a bahreini volt, ahol a Ferrarié volt az első sor. Imádom az ilyet” – mondta a Spanyol Nagydíj után. “Főleg, ha keverve vagyunk, egy Ferrari, egy Mercedes vagy épp fordítva, és így is volt ez az elmúlt pár évben – versenyzői és csapatszempontból is jobb, ha másik csapat az ellenfél.”

“Ha ez nincs meg, akkor egyértelműen kevésbé izgalmas a dolog, a Forma-1-nek nem ilyennek kellene lennie. Persze nem a mi hibánk, hogy a mi srácaink kiválóan végzik a munkájukat.”

“A Red Bull motorja javult, de úgy tűnik, az autójuk most nem olyan jó, mint általában. A Ferrarinak pedig óriási a teljesítménye, de más területeken vannak gondjai.”