2017-ben és 2018-ban a bajnoki cím megszerzése után váratlanul visszavonult Nico Rosberg helyére szerződtetett Valtteri Bottas egyértelműen másodhegedűsnek tűnt Lewis Hamilton mellett, ám a finn az idei évre felszívta magát, “önzőbb”, belemenősebb hozzáállást ígért, és ennek megfelelően szerepelt is eddig: ugyanúgy két futamot nyert, mint a címvédő csapattársa, ráadásul egy ponttal vezeti is a bajnokságot.

A kiélezett verseny kapcsán a csapatfőnök, Toto Wolff azt mondta, néha fel-felvillan előtte a Hamilton-Rosberg belháború réme, de nem fogja hagyni, hogy elmérgesedjen a pilóták viszonya.

Barcelonában Hamiltont is megkérdezték arról, vajon lehetséges-e, hogy megromlik az eddig jó munkakapcsolat, amire az ötszörös bajnok így felelt:

“A színfalak mögött történnek dolgok, amikről önök nem tudnak. De nem hiszem, hogy helyes lenne erről beszélnem. Amikor Toto azt mondja, néha bevillan neki a múlt, ilyesmiket lát. De a fő, hogy csapatként együtt dolgozzunk. Átbeszéltük és remélhetőleg helyre is tettük a dolgokat, nem lesz újra ilyesmi – korábban viszont egy illető csak ment tovább a maga útján” – utalt Rosbergre.

“Most viszont nincs ilyen. Nagyszerű a hangulat a csapaton belül. Megvan a tisztelet. Megvannak a saját szabályaink, hogy biztosítsuk a kettős győzelmeket. Mindketten hajlandóak vagyunk támogatni a másikat. Ne számítsanak arra, hogy olyasmiket látnak majd, mint régen.”

Hamilton: Bottas másolja a beállításaimat 1

Bakuban Hamilton a rajtnál megtámadta a pole-ból rajtoló Bottast, ám az első kanyarban nem forszírozta a dolgot, utólag saját bevallása szerint is túl barátságos volt csapattársával. Azt mondja, ennyire azért nem lesz előzékeny ezután:

“Tisztelettel kezelem majd, nem lesz ütközés, de pozícióról többet nem mondok le.”

Hamilton ezután dicséretbe burkolva odaszúrt csapattársának, aki az idei évtől az angol stábjából érkezett új versenymérnökkel, Riccardo Musconival dolgozik.

“Valtteri összeszedettebbnek tűnik. Új mérnöke van és részben az én beállításaimat követi, ez jó irány. Az új mérnök jó kis plusz.”