A Ferrari a 2019-es idényre pilótát cserélt, a veterán Kimi Räikkönent elküldték az Alfa Romeo Saubernél tavaly bemutatkozott saját nevelésű ifjoncuk, Charles Leclerc kedvéért.

Sokan nem értettek egyet a lépéssel – és vannak, akik még ma is hibának tartják –, köztük volt a Forma-1 korábbi ura, Bernie Ecclestone is, de az angol üzletember négy forduló után megváltoztatta a véleményét:

“Tévedtem, azt hittem, Räikkönen elküldése rossz húzás volt. Persze várok még egy kicsit a végső ítélettel, de pillanatnyilag Charles villámgyorsnak tűnik. Nagyszerűen uralja az autót és talán még gyorsabb is Vettelnél” – mondta az olasz Gazzetta dello Sportnak.

A csapat bevallottan első számú versenyzője, Vettel egyelőre nem remekelt idén, mindössze öt ponttal előzi meg fiatal csapattársát. A német pilótával jó barátságot ápoló Ecclestone nem egészen érti, mi van a négyszeres világbajnokkal.

“Seb még nem öreg, furcsa, ami vele történik. Talán azt gondolta, hogy könnyű dolga lesz, nem számított rá, hogy Charles ilyen gyors lehet. De így is meggyőződésem, hogy Vettel még megnyerheti a világbajnokságot.”

A Ferrari egyelőre mindent meg is tesz azért, hogy a németnek legalább esélye maradjon, Leclerc-t kétszer is egyértelmű csapatutasítással állították le vagy félre.

“Ez az idény jelenlegi szakaszában felesleges” – mondta a csapatutasításokról Ecclestone. “Az ilyesmiket később kell alkalmazni, amikor már tisztább a kép. Most még senki sem tudhatja, hogyan alakul a szezon.”

Forrás: Fotó: Getty Images